Politikker
Alle ledere, seniorer og hjælpere bør sætte sig ind i hele teksten, men minier, juniorer og tropsspejdere skal informeres om de punkter, der er relevante for dem.
Uniformering
Som deltager på SØ24 er man som udgangspunkt er iført spejdertørklæde med mindre det af sikkerhedsmæssige årsager ikke er forsvarligt. Derudover vælger lejrens deltagere beklædning ud fra, hvad der er praktisk i forhold til vejret og sikkerhedsmæssigt forsvarligt i forhold til den aktivitet deltageren deltager i.
Ved større arrangementer og fælles aktiviteter i forbindelse med lejren ønskes det, at man foruden tørklæde er iført spejderuniform eller passende tøj i forhold til vejret. Intentionen er, at vi i fællesskab viser et tydeligt tilhørsforhold til spejderbevægelsen.
Rygning (termen dækker også og e-cigaretter, snus, nikotinposer og andre tobaksvarer)
Det Danske Spejderkorps arbejder for at ingen børn, unge eller voksne udsættes for passiv rygning eller oplever rygning.
På SØ24 er der ingen ledere og seniorer, der er sammen med spejdere i aktivitetsperioderne, der ryger sammen med eller ved siden af spejderne. Ved fællessamlinger ryges der ikke.
På lejren vil seniorerne i fællesskab lave en rygepolitik, der gælder for dem. Den kan dog ikke stride imod de retningslinjer, der er beskrevet ovenover.
I egne gruppelejre følger grupperne de regler, de selv har for rygning. Disse kan dog ikke stride imod de retningslinjer, der er beskrevet ovenover.
Der sælges ikke cigaretter eller andre tobaksvarer på lejren.
Badning
Indledning
Ifølge korpsets regler skal der altid være en, der er ansvarlig for badeaktiviteten. Den ansvarlige leder skal kunne svømme og foretage livredning under de pågældende forhold. Man behøver ikke at have aflagt prøve i livredning. Under aktiviteten skal der altid være en leder til stede, der kan udføre hjerte/lungeredning.
På SØ24 skelnes der mellem tre typer af badning: 1) I forbindelse med en aktivitet. 2) uden for aktivitetsperioderne. 3) Badning væk fra lejren
I vandet ved lejren vil der være afmærkede områder, der angiver, hvor der må bades. Disse områder kan variere i størrelse i løbet af dagen, så der tages hensyn til de aktiviteter, der afvikles. Uden for aktivitetsperioderne kan badeområdet således være større end i aktivitetsperioderne. Vejrforholdene er afgørende for om der kan bades eller ej. Ved badeområdet vil der hænge et grønt flag, når der må bades, mens et rødt flag betyder, at der ikke må bades.
I aktivitetsperioderne er det de aktivitetsansvarlige, der har ansvaret for sikkerheden, når der bades, og at de afmærkede badeområder respekteres. Ansvaret kan uddelegeres til en anden voksen, der er med på aktiviteten. Vedkommende skal blot leve op til de regler, der beskrevet i det indledende afsnit.
Uden for aktivitetsperioderne vil det i de fleste tilfælde være den enkelte gruppe, der har ansvaret, når gruppens spejdere bader.
Hvis der bades i forbindelse med ture væk fra lejren, skal de ansvarlige for badningen instruere spejderne i, hvor de må bade og desuden leve op til kravene, som er beskrevet i det indledende afsnit. De ansvarlige skal være tilstede.
Mobiltelefoner
Som udgangspunkt ønsker vi, at mobiler fylder så lidt på lejren som muligt.
I gruppelejrene gælder gruppernes egne regler.
Aktivitetsperioderne er mobilfri med mindre, at teamene laver aktiviteter, hvor mobilerne indgår.
Ro i lejren
Vi er mange mennesker samlet på lidt plads, og der skal være mulighed for at sove. Derfor skal der være ro på lejrpladsen kl.22.00.
Musikanlæg og soundboxes hører ikke til på lejrpladsen. En undtagelse kan være, hvis aktiviteterne skal bruge musikken til at lave happenings, underholdning eller lignende.
Der vil være nattevagter på lejren. Disse skal holde øje med bådene og særligt bålstederne på lejrpladserne. Nattevagten har også til opgave at påtale, hvis der er folk på lejren, der ikke overholder forventningen om, at der er ro efter 22.00.
Alkohol
Alkohol kan nydes i frivagten. Der laves forskellige lukketider, således at nogle aftener bliver senere end andre.
Der serveres ikke spiritus efter midnat og kun folk, der er engageret i frivagten blander drinks.
Det er ikke acceptabelt at være synligt beruset i lejren.
For at få adgang til frivagten skal man være senior, leder eller hjælper. Dette markeres med et armbånd, der udleveres ved ankomst til lejren.
Det er den enkelte gruppe, der definerer, hvornår man er senior i gruppen.
Det forventes, at seniorer under 18 år har en hold-øje-med-makker, når de er i frivagten. Når man er hold-øje-med-makkere, har man til opgave at kigge efter hinanden og følges ad, når man skal i seng.
Den ansvarlige i frivagten kan til enhver tid afvise folk fra frivagten eller nægte at servere mere alkohol, hvis dette skønnes nødvendigt.
I gruppelejrene er det gruppens egen alkoholpolitik, der gælder. Dog må der ikke være larm i lejrene efter 22.00, og alkohol må ikke indtages synligt.
Sovning i både
Som udgangspunkt overnatter lejrens deltagere i telte. Det er vigtigt at overnatning i både ikke står i vejen for lejrens aktiviteter.
Hvis man som hjælper deltager på lejren i egen båd, er man velkommen til at overnatte i sin båd. Ledere kan efter aftale med deres gruppe/team overnatte i eget fartøj/lederfartøj.
Overnatning i både sker på gruppens/gruppens lederes ansvar og under gruppens regler.
Det er ikke foreneligt at drikke alkohol og færdes på lejrens bro og på bådene.